Puppybegeleiding
Een puppy in huis!

Welkom kleine deugniet! ... En nu?

 • Hoe neem je de beste start om je puppy zindelijk te maken?
 • Die eerste nachten doorkomen zonder dat je puppy je wakker houdt, wat als hij begint te janken?
 • De eerste dagen bij je thuis: wat heeft hij nodig om te wennen in zijn nieuwe omgeving?
 • Hoe introduceer je je ander huisdier? Je wil vooral een kat en muisspel vermijden maar hoe?
 • Moet je nu meteen naar een hondenschool rennen om je puppy te 'trainen'?
 • Hoe pak je het thuis alleen leren blijven aan zodat je bij je thuiskomst niet hoeft te vrezen voor een 'verbouwing' van je living?
 • Wat met meerijden in de auto: wat is veilig voor jou en je hond? Hoe voorkom je misselijkheid of onrust?

No stress!!!

Vele praktische vragen duiken op en dat is normaal!

Met al het goedbedoelde advies dat je rondom je hoort, het internet dat bol staat van de tegenstrijdigheden, 101 boeken over opvoeding … je zou voor minder beginnen twijfelen en ‘alles’ uitproberen om te zien of het iets oplevert. 

Misschien wil je het deze keer wel anders aanpakken dan bij je vorige hond of merk je nu al dat deze puppy totaal anders is dan je vorige hond waardoor je oude aanpak niet lijkt te werken.

 

No stress!!!

Wat heb jij als kersvers hondenbaasje nodig om je puppy op te voeden? 
Juist ja, INZICHT en KENNIS over hondengedrag zodat je die deugniet beter BEGRIJPT!  Want zeg nu zelf: je kan toch pas iemand helpen in een situatie wanneer je die persoon begrijpt … en dat is exact hetzelfde bij je puppy!  Simpel toch?!

Dat theorie en praktijk wel eens mijlenver uit elkaar lijken te liggen is niets nieuw.  Of het nu gaat over leren rolschaatsen of over een puppy opvoeden, het klinkt ‘ vrij simpel’ in theorie … maar dat is het niet altijd!  

 

Ik heb goed nieuws voor jou: je hoeft het niet alleen te doen!  

De puppycursus bestaat uit individuele begeleiding in de vertrouwde omgeving van de puppy, bij jou thuis.
Ik werk met trajecten die steeds afgestemd worden op maat van jou en je puppy. 
Het aantal lessen en de duurtijd van de reeks is afhankelijk van verschillende factoren zoals o.a.:

 • Is het je eerste ervaring met een hond of heb je al een hond gehad vroeger maar nog niet vanaf puppyleeftijd bv? 
 • Heb je kinderen dan worden ze ook betrokken bij de lessen, ook zij zullen immers een vertrouwensband opbouwen met de puppy.  Hoe leer je een puppy en een kind wennen aan elkaar zonder constant scheidsrechter te moeten spelen als ouder?
 • Zal je puppy uitgroeien tot een hond van 5kg of wordt hij een loebas van 45kg waardoor bijvoorbeeld het wandelen mogelijks een paar extra uitdagingen zal vragen omtrent de fysieke kracht dat je puppy zal ontwikkelen?

Inhoudelijk stem ik steeds af op de vragen die jij als eigenaar hebt én kijk ik naar wat de puppy nodig heeft om zich goed te voelen in zijn nieuwe omgeving.  

 

Heb je interesse?

Je bent van harte welkom voor een vrijblijvend telefonisch kennismakingsgesprek!
Tijdens dit gesprek bekijk ik samen met jou op welke manier ik iets voor jou en je hond kan betekenen en wat de mogelijkheden zijn qua begeleiding afgestemd op jullie vraag.  
Door elkaar eerst eens telefonisch te spreken wordt het meteen ook duidelijk of er een klik is tussen ons, want dit is cruciaal als basis opdat mijn begeleiding een meerwaarde zal betekenen in het verhaal dat jij samen met je puppy aan het schrijven bent! 

Wat mag je verwachten?

 • je krijgt inzicht in het gedrag van je puppy: waarom bijt hij in mijn broek of trui en hoe leer ik hem dit af?, Waarom zet hij zijn tandjes in mijn tafel en hoe voorkom ik schade aan mijn meubels?, waarom plast hij binnen nadat hij in de tuin is geweest?, waarom kan hij niet vrij in de living lopen zonder iets te stelen of stuk te maken?
 • je krijgt 100% persoonlijke begeleiding: er bestaat nu éénmaal geen standaardprocedure omdat elke pup anders is en elke individu als mens ook uniek is. Jij ervaart een situatie van jouw perspectief, jouw puppy doet wat hij doet op dat moment in die bepaalde situatie, jouw leven is georganiseerd volgens jouw behoeften en jouw puppy past zich daaraan aan (of dat wil jij toch alleszins).
 • De lessen gaan bij jou thuis door: je bent volop een vertrouwensband met je puppy aan het opbouwen en dat gebeurt nu éénmaal in jouw huis of appartement! In zijn vertrouwde leefomgeving voelt de pup zich veilig (of dat is toch wat je hem wil leren) en dan is het handig dat jij inzicht krijgt hoe je met hem omgaat in dagdagelijkse situaties (24u/24u en 7 op 7).
 • Gedurende het hele traject ben ik stand-by: zodra ik bij je buiten stap op het einde van een sessie dan blijf ik ten alle tijde bereikbaar voor vragen of twijfels die opduiken wanneer jij zelf aan de slag gaat (dagelijks dus want je leeft nu éénmaal samen met je puppy onder één dak!).
 • De lessen gaan steeds door op afspraak: geen rush naar de les maar ontspannen op dat tijdstip dat best voor jou past!
 • Het hele gezin wordt betrokken: elk gezinslid wenst een fijne band op te bouwen met de puppy. Kinderen, jong en oud zijn welkom!
 • Elk type hond is welkom, ongeacht ras of herkomst. Het zijn één voor één pareltjes!
 • De puppyreeks wordt volledig afgestemd op wat jullie nodig hebben om een leven lang van elkaars gezelschap te kunnen genieten! Geen standaardpakketten dus maar unieke coaching van mens en hond.
Sam is mijn allereerste hond en ik wou het meteen goed aanpakken. De visie van Kathia ligt mij wel en het klikte vanaf de eerste minuut! Dankzij de puppycursus begrijp ik Sam veel beter en hoef ik niet te corrigeren of te roepen op hem wanneer hij iets verkeerd doet. Ik ben heel tevreden en raad deze aanpak echt aan!
E.V. uit Geraardsbergen met haar Australische Herder
Alles gebeurt zo liefdevol naar Ella toe, het is een verademing om te ervaren dat het ook zo kan op die manier!
C.W. uit Denderleeuw met haar Franse Bulldog

Heb je interesse?

Je bent van harte welkom voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek bekijk ik samen met jou op welke manier ik iets voor jou en je hond kan betekenen en wat de mogelijkheden zijn qua begeleiding afgestemd op jullie vraag.

Door elkaar eerst eens telefonisch te spreken wordt het meteen ook duidelijk of er een klik is tussen ons, want dit is cruciaal als basis opdat mijn begeleiding een meerwaarde zal betekenen in het verhaal dat jij samen met je puppy aan het schrijven bent!

Kies hieronder in mijn agenda een belmoment dat jou best past: