Liever geen vlooien en teken bij jouw hond ?

15 april 2016

De lente is een aantrekkelijke periode om extra naar buiten te komen met je hond, de natuur komt terug tot leven.  De vogels laten zich van hun beste kant horen, de bomen krijgen opnieuw kleur en de bloesems verspreiden een aangename geur !  Alles begint opnieuw te groeien en daar hoort uiteraard ook nieuw leven bij, de eerste vlinders ontpoppen zich, de bijen zoemen opnieuw rond ...  

Ook de vlooien en de teken worden opnieuw meer talrijk door de steeds zachter wordende temperaturen.  Hun favoriete plekjes zijn langs de weg in de graskant en de struiken, in het veld, in het bos maar ook in jouw gazon vinden ze soms hun weg.  De laatste jaren wordt er meer aandacht besteed in de media  aan de mogelijke ziektes of klachten die een tekenbeet kan veroorzaken, waardoor hondeneigenaars vaker gaan grijpen naar preventiemiddelen voor hun hond.  

Soms hoor ik van klanten dat hun hond na het toedienen van een pipet, zich soms gedurende enkele uren of dagen overvloedig krabt waarbij de lokale huid waar de pipet werd toegepast geïrriteerd lijkt te zijn.  Persoonlijk geef ik als tip om regelmatig knoflook (vers, gedroogd of in poedervorm - steeds biologisch) bij de voeding toe te voegen als natuurlijk middel tegen vlooien en teken.  In bepaalde situaties is knoflook echter onvoldoende om deze beestjes op afstand te houden.  

Ik ben op zoek gegaan naar een natuurlijk alternatief voor de reguliere merken van pipetten die men bij de apotheek vindt en zo ben ik bij APS Choice terechtgekomen.  Deze Franse firma biedt sinds 1995 verzorgingsproducten voor honden en katten aan die bestaan uit 100% natuurlijke ingrediënten.

APS Choice pipet groot_1.jpg

 Vanaf nu kan je je hond veilig beschermen zonder chemische stoffen tegen vlooien en teken via de Spot-on pipetten van APS Choice: er zijn 3 varianten afhankelijk van de grootte van het ras.  Er bestaat ook een spray die je kan gebruiken om de leefomgeving van je hond te behandelen, zowel preventief als bij de bestrijding van deze ongewenste bezoekers.  Meer details vind je terug in onze webshop.

Ik sta je graag te woord bij eventuele vragen.