Aanbod

Persoonlijke begeleiding bij probleemgedrag

Soms kan u als eigenaar geconfronteerd worden met bepaald gedrag bij uw hond dat u vervelend vindt: opspringen tegen mensen, overtollig blaffen, uitvallen naar andere honden, verlatingsangst, moeilijkheden in de auto…  Ondanks uw pogingen om dit te verhelpen kan dit gedrag uw relatie met uw hond uit evenwicht brengen en stress veroorzaken.

Via een gedragsevaluatie wordt er gezocht naar de oorzaak van dit gedrag, deze consultatie gaat steeds door in de vertrouwde omgeving van de hond, bij u thuis.
Wanneer er een vermoeden is van een medische oorzaak dan wordt u eerst doorverwezen naar uw dierenarts alvorens er gestart kan worden met verdere gedragsbegeleiding. 

Tijdens een gedragsconsult krijgt u inzicht over de oorzaak van het gestelde gedrag waarbij er vervolgens concreet advies wordt gegeven om in de praktijk aan de slag te gaan.  Omdat elke hond verschillend is en geen enkele situatie dezelfde kan zijn, wordt het advies volledig afgestemd op u en uw hond.  Vaak houdt dit advies in om leren om te gaan met verandering en dit vraagt het nodige geduld, vertrouwen en engagement.  U kan kiezen om u hierin te laten begeleiden via individuele coaching, ik help u om doelgericht aan de slag te gaan.  Een opvolgconsult zorgt voor de nodige ondersteuning tijdens het traject waarbij uw hond de kans krijgt om te leren wat u van hem wenst.  Er wordt steeds contact gehouden tussen de consulten door via mail of telefoon om een goede opvolging te verzekeren.

 

Advies bij aankoop of adoptie

U heeft beslist om een hond te verwelkomen in uw leven!  Dit kan soms wat vragen of twijfels met zich meebrengen die ervoor zorgen dat u gaat aarzelen.  Ik help u graag hierbij.  Tijdens een consultatie bij u thuis bespreken we samen wat voor u de geschikte aanpak is om van start te gaan.  Ook kan u een afspraak maken alvorens u uw puppy gaat ophalen zodat u precies weet wat de beste aanpak is bij de eerste dagen en nachten.

Puppycursus

De cursus bestaat uit 4 lessen waarbij elke les telkens 1 uur duurt.

Inhoud van deze lessenreeks: basisprincipes van hondentaal, reactie op naam; zindelijkheidstraining; alleen leren blijven; leibandgewenning;  leren ontspannen op eigen plaats; omgaan met bezoek;  op een positieve manier contact maken met mensen, honden en andere dieren; hoe reageren op puppybijten; begrenzing leren tijdens het spelen met uw puppy.

Lessenreeks / individueel afgestemd traject

Zo'n traject bestaat uit gemiddeld 6 lessen van telkens 1 uur.  
Deze lessenreeks kan men volgen als aansluiting op de puppycursus, maar kan ook gekozen worden als een lessenpakket bedoeld voor jonge en volwassen honden (vanaf 16 weken en ouder, geen leeftijdsgrens) waarbij begeleiding bij de opvoeding gewenst is.
Inhoud van deze lessenreeks kan bijvoorbeeld zijn: lopen aan de leiband; naar eigen plaats (mand/kussen) gaan en blijven; zelfcontrole (wachten); hierkomen; kiezen voor ontspanning bij ontvangst van bezoek.  De inhoud wordt steeds volledig afgestemd op u en uw hond en er is tussentijdse opvolging doorheen het volledige traject.
 

Workshop ‘ontspannen wandelen aan de leiband’

Deze workshop bestaat uit 3 lessen waarbij de focus ligt op het leren wandelen aan de leiband op een aangename manier.  Elke les duurt 1 uur en er wordt opbouwend gewerkt: zowel de eigenaar als de hond leren stapsgewijs ervaren hoe een wandeling ontspannend kan verlopen.  De locatie van de lessen wordt in onderling overleg bepaald: dit kan in eigen omgeving zijn of op locatie zoals een bos, een park of een stadscentrum bv.